FERMENT PROBIOTIC PENTRU IAURT BIO VEGAN 15G MY.YO

-3 plicuri a 5 grame, suficient pentru pana la 15 litri de iaurt-

Ingrediente: Maltodextrina*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus.

*Certificat ecologic DE-OKO-013

În stoc
Doar 1 în stoc
SKU
4260112342115
52,50 RON

Livrare gratuită la comenzi peste 150 de lei
Ai un produs sau producător favorit și nu îl găsești în magazinul nostru? Este posibil să îl avem deja în magazinele fizice sau putem să îl aducem la comandă. Scrie-ne un mail la adresa contact@biolino.ro

Ingrediente: Maltodextrina*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus.

*Certificat ecologic DE-OKO-013

Timp de maturare: aproximativ 12-14 ore la aproximativ 37-42 ° C

Mod de preparare iaurt vegan:
Aveti nevoie de:
-1 plic (5g) de ferment vegan My.Yo
-400ml lapte de cocos (continut minim 60% cocos, inainte de folosire amestecati bine)
-600ml lapte de migdale sau alt lapte vegetal (soia, orez, etc)
-1 lingurita de pudra de agar-agar pentru ingrosare.
Se dizolva pliculetul de ferment in 100ml de lapte vegetal (din cei 600ml), si se pune deoparte. Se fierbe laptele de cocos (400ml) cu lingurita de agar agar pentru 2 minute si apoi se amesteca bine. Puneti in vasul in care preparati iaurtul (ideal intr-un aparat de preparat iaurt) laptele de cocos fiert cu agar agar si cu laptele vegetal ramas (500ml) si lasati sa se raceasca pana la temperatura camerei. Apoi turnati si cei 100ml de lapte vegetal cu ferment, si amestecati bine. Lasati la maturat conform timpului de maturare de mai sus, apoi pastrati la frigider.

In primele 3 zile, din iaurtul preparat puteti prepara inca 4 litri. Luati din iaurtul preparat 150 ml de iaurt, si folositi in locul amestecului de ferment cu 100ml lapte vegetal (doar 100ml de iaurt gata preparat, nu 100ml iaurt + 100 ml lapte!). Repetati prepararea descrisa mai sus.

Sfaturi:
-daca iaurtul nu e ferm dupa maturare, si are 2 straturi, amestecati inca odata, inseamna ca agar agar nu s-a amestecat bine.
-unele tipuri de lapte vegetal au nevoie de o mica cantitate de zahar pentru a fermenta, sau de sirop de agave.


Informatii nutritionale / per 100g produs uscat: Energie kJ (kcal) 1620 kJ, 380 kcal / grasime 0 g / din care acizi grasi saturati (g) 0 g / carbohidrati (g) 95 g / din care zahar (g) 2,5 g / proteina (g) <0,01 g / sare (g) 0 g

-3 plicuri a 5 grame, suficient pentru pana la 15 litri de iaurt-

Tipuri de lapte la care se poate folosi acest ferment vegan bio: lapte vegetal cum ar fi laptele de soia, de orez, etc.
Imbogatit cu un numar mare de lactobacterii vii.
Sarac in calorii, grasimi si colesterol.
Fara aditivi artificiali sau de origine animala.
Bautura de iaurt 100% preparata natural.
Iaurtul poate fi pastrat la frigider pana la 10 zile.

Scrie propria recenzie
Recenzia pentru: FERMENT PROBIOTIC PENTRU IAURT BIO VEGAN 15G MY.YO